Technické návody

Nastavení enkodéru LMI 5000

Průvodce nastavením digitálního enkodéru u kapilárního plastometru modelové řady LMI 5000.

Nastavení digitálního enkodéru je potřeba provést vždy pokud se měření nespustí u první rysky na měřícím pístu. V takovém případě se přepněte do záložky kalibrace a postupujte dle tohoto návodu. 
Dbejte zvýšené opatrnosti a postupujte krok za krokem tímto manuálem! Pokud nastane komplikace v průběhu tohoto procesu kontaktujte naše techniky. 
Krok 1Kalibrační menu

V kalibračním menu na spodní straně uvidíte aktuální polohu enkodéru "Current Encoder Position" a hned vedle naleznete ikonu se "schody" na kterou klikněte.

Krok 2Nastavení pozice enkodéru - První ryska

Do komory plastometru vožte měřící píst (kapilára není potřeba) vložte závaží na píst. Čím menší závaží tím lépe pro Vás. Zvedněte rameno enkodéru. Vložte píst sloužící pro vyndávání kapiláry ze spodní strany komory a  nastavte za jeho pomocí měřící píst na první rysku (ryska, která spouští měření).  Hliníkový píst na vytahování kapiláry v požadované pozici můžete mírně vzpříčit (vychýlit), aby se vám poloha pístu (rysky) neměnila. Následně klikněte na ikonu uložit.

krok 3Nastavení pozice enkodéru - Uzamčená poloha

Rameno enkodéru nastavte do uzamčené polohy a stikněte ikonu diskety

krok 4Kontrola nastavení

Aby jste se ujistili, že je všechno nastaveno opravdu tak, jak má zjistíte snadně. Pokud zvednete rameno enkodéru opět na první rysku, tak aktuální poloha enkodéru "Current Encoder Position" musí být blízké nule. Pokud se první ryska blíží nulové hodnotě je všechno nastaveno správně. Pokud ne postup opakujte. 

 


Field Service Technician

Jan Šimurda
kontaktní QR kód

Tel.:+420 571 647 310
Mobile: +420 773 616 601
E-mail: simurda@azurr-tech.cz